Dit vernieuwende woonconcept richt zich op de jongere alleenstaande en geeft antwoord op hun specifieke woonwensen.

 

 

 

Betaalbaar wonen, maar toch exclusief. Echt op jezelf wonen, maar huishoudelijke en vrijetijdsactiviteiten delen met gelijkgestemden. In de Spechtenborgh lofts Tilburg wordt deze zeldzame combinatie werkelijkheid! 

Spechtenborgh biedt alles wat een gangbaar loft te bieden heeft. Denk aan hoge verdiepingen en ramen, zicht op de constructie en veel open ruimten. Bij de verbouwing worden bijpassende kleuren en materialen toegepast. Elk loft biedt ruim voldoende woonoppervlak voor een een- of tweepersoons huishouden. 

 

 

Gemeenschappelijke voorzieningen

 

Om het exclusieve karakter van Spechtenborgh lofts te benadrukken worden gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd, zoals een recreatieruimte (darts, pooltafel), gezamenlijke wasruimte, gezamenlijke keuken en gezamenlijke fitnessruimte.

Dit geeft de bewoners tevens de mogelijkheid kosten te besparen op zaken die voor een alleenstaande relatief duur zijn zoals een wasmachine en eenpersoonsmaaltijden.

 

Last but not least, de community.

Doordat de bewoners huishoudelijke, vrije tijd- en sportactiviteiten met elkaar delen beperken we de afname van de sociale controle zoals we die in Nederland zien door de individualiserende maatschappij. 

 

Locatie

 

Spechtenborgh is gelegen aan de Pastoor Smitsstraat 27 in de wijk Groeseind en ligt daarmee ideaal voor de doelgroep.

Het stadscentrum ligt op fietsafstand en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

De vlakbij gelegen Ringbaan Noord en Ringbaan Oost geven directe ontsluiting naar de A261 richting Waalwijk, de A65 richting ‘s-Hertogenbosch en de A58 in de richtingen Eindhoven of Breda.

 

In de buurt

 

Het buurtwinkelcentrum Bart van Peltplein ligt op loopafstand en biedt onder meer een grote Jumbosupermarkt. 

Door de ontwikkeling van Spechtenborgh wordt een nieuwe impuls gegeven aan het verlaten schoolgebouw, met behoud van de karakteristieke elementen. Er worden nieuwe bomen geplant en er zal recreatief groen worden toegevoegd.